Sabreren met het originele Champagnesabel.
Verwijder het folie van een fles champagne die tot 4 - 6 graden
Celsius is gekoeld.
Verwijder het muselet. Pas op met richten, de kurk kan met
90 km per uur wegschieten.
Zoek de lasnaad. Dit is het zwakste punt van de fles.
Een paar keer droog oefenen voor de echte tik.
Een ferme tik tegen de rand aan.
Voila, de kurk schiet zo'n tien meter weg, inclusief de ring
van glas van de fles.
Zeker geen slecht resultaat. Mooi egaal.
Door de druk zijn eventuele glassplinters ook weggeschoten.
Zodat je gerust de fles kan uitschenken. Champagne!
|
|
Wordt u ook een trotse eigenaar
van het officiële champagnesabel?
- Het originele Franse Briquet
vernikkeld, 69 cm, 1200 gram
260 euro
- Gravering van het sabel
(maximaal 20 karakters)
35 euro
- Deluxe doos, blauw fluweel
95 euro
+ verzendkosten: 25 euro


Er zijn verschillende manieren om een fles champagne te openen.
De manier zoals het eigenlijk hoort is de meest bescheiden
manier. U houdt de kurk stevig vast met de ene hand. Met de
andere hand draait u de fles. Als de kurk bijna uit de fles
is, houdt u de kurk een beetje schuin, waardoor u door het
ontsnappende koolzuur het geluid hoort van ‘een vrouw
die tevreden zucht’. Santé!
Absoluut de meest spectaculaire manier is die van de sabrage!
Een speciaal champagnesabel laat u langs de flessenhals af
richting de kurk glijden.
U geeft zo met het champagnesabel een flinke tik tegen de
rand van de flessenhals. Door de druk op de fles (enkele malen
hoger dan die op een autoband) schiet niet alleen de kurk
uit de fles.
Om de weggeschoten kurk bevindt zich namelijk ook nog een
ring van glas. De fles zelf blijft achter met een scherpe,
vlakke snijrand waaruit de champagne gewoon kan worden geschonken.

Sabreren
Het openen van een fles champagne is overigens niet zonder
risico. Is de fles te koud, dan kan deze glassplinters achterlaten
in de champagne. Is de fles te warm, dan kan deze exploderen!
Wij waarschuwen u dan ook met nadruk om voldoende afstand
te houden en de flessen alleen onder de 6 graden celsius te
sabreren. Champagneproeverij is niet verantwoordelijk voor
ongelukken.

|
|
Het originele Champagnesabel bestellen:

Erik van der Velde
e: info@champagneproeverij.nl
t: 06-265.261.63

Hoi Erik,
We hebben zojuist de sabel in ontvangst mogen nemen. Hij is erg mooi en we zijn er dan ook heel erg blij mee. Fijn dat hij zo snel is geleverd, nu kunnen we er vanmiddag gebruik van maken.
Hartelijk dank voor de fijne service en snelle levering!
Met vriendelijke groet,
Madeleen van der Wal

Cadeautip:
Het champagnesabel wordt vaak besteld als huwelijkscadeau.
Met de namen en de trouwdatum van het bruidspaar in het champagnesabel
gegraveerd heeft u een feestelijk cadeau waar nog een huwelijk
lang veel plezier mee beleefd kan worden..

Champagnesabel en luxe doos
|